Keräämme tarinoita erosta selviytymisestä

Oletko eronnut oman tai puolisosi päihdeongelman vuoksi?

Päihteistä johtuvat erot ovat Suomessa yleisiä, mutta niistä puhutaan edelleen hyvin vähän.

Oletko eronnut oman tai puolisosi päihdeongelman vuoksi? Mitä elämääsi kuuluu eron jälkeen? Tule mukaan vapaaehtoiseksi ja kerro tarinasi! Voit osallistua kirjoittamalla tai tulla haastateltavaksi. Kertomuksista koostetaan lyhyitä videotarinoita, jotka esitetään Päihdepäivillä toukokuussa 2018.

Pieneksi kiitokseksi tarinasta saa Päihdelinkin “Humallun vain sinusta” t-paidan.

Tarinoita keräävät Sininauhaliitto, Päihdelinkki​ ja Miessakit ry​.

Keräämme tekstejä 15.3.2018 asti. Voit kertoa tarinasi joko alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä tekstisi Sininauhaliittoon erotyön kehittäjä Irene Komulle, irene.komu@sininauha.fi

Kaikki tarinat luetaan etukäteen, joten muistathan kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä. Tarinaan ei tule kirjoittaa sellaisia asioita, joiden perusteella yksittäisiä ihmisiä voidaan tunnistaa. Tarinaa saatetaan muokata. Kaikki mahdolliset tunnistetiedot poistetaan ennen julkaisua.

Voit ajatella seuraavia kysymyksiä tarinaa kirjoittaessasi:

• Miten parisuhteesi / liittosi päättyi eroon?
  • Millaisia tunteita se herätti?
  • Missä vaiheessa päihteiden käyttö alkoi haitata yhteistä elämäänne?
  • Oletko kenties aiemminkin ollut samantyyppisessä ihmissuhteessa?
  • Mitä erosta seurasi?
  • Mikä tai kuka auttoi sinua selviytymään erosta?
  • Mitä toivoit tuossa tilanteessa? Mistä unelmoit silloin?
  • Millaiset luonteesi ominaisuudet, omat vahvuutesi tai ajatukset auttoivat sinua jaksamaan?
  • Mitä haluaisit sanoa ihmisille, jotka lukevat tarinasi?
  • Mitä opittavaa muilla voisi olla sinun erostasi?

Erotarina

• Voit osallistua tarinoiden keruuseen myös tulemalla haastateltavaksi. Voit päättää itse, oletko mukana vain äänelläsi vai kuvalla ja äänellä. Jätäthän yhteystietosi, jos sinua saa haastatella. Olemme sinuun yhteydessä.
  • Jos haluat kiitokseksi Päihdelinkin "Humallun vain sinusta" -t-paidan, jätäthän yhteystietosi