Tikkataulu
sininauha_logo

”Kun joka makaroniin pitää mahtua pöytätavat”

Hetkiä ja tarinoita huostaan otettujen lasten vanhempien elämästä

KokemusjulkaisuKristina Svensson (toim.)
Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliitto & Sininauhaliitto, 2014
79 s.
Hinta 10 € kpl + toimituskulut, koulutetuille VOIKUKKIA- ohjaajille 6 € kpl + toimituskulut.

Ainutlaatuisessa kokemusjulkaisussa lapsensa huostaanoton kokeneet vanhemmat saavat äänensä kuuluviin. Julkaisussa he kertovat omista kokemuksistaan rohkeasti ja avoimesti esseiden, ajatelmien, runojen, kuvien ja maalausten muodossa.

Osa teksteistä on työstetty kaikille avoimissa kirjoittajapajoissa kirjalllisuusterapeutti Kristina Svenssonin kanssa, osa kirjoituksista on syntynyt yksin kirjoittaen ja osa VOIKUKKIA- vertaistukiryhmiin osallistuneiden äitien kirjoittamana. Tekstit puhuvat kaipuusta, neuvottomuudesta, takapakeista. On surua ja raivoakin, mutta myös uudistumisen iloa ja tahdonvoimaa.

Kirja kertoo koskettavasti vanhempien kokemuksista hädän hetkellä ja sen jälkeen. Omakohtainen kokemus tuo parhaiten esiin sen, miten erilaisia tilanteita ja tarinoita huostaanottolukujen taakse kätkeytyy.

Tilaukset (Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliiton sivuilta)