sininauha_logo

Oletko vailla kotia?

Jos olet vaarassa jäädä asunnottomaksi, lue mitä tehdä.

Mikäli olet jäänyt asunnottomaksi, älä jää yksin vaan hae apua. Joskus tilanteen muuttuminen paremmaksi voi kestää, mutta älä luovu toivosta.

Hätämajoitus

Jos tarvitse majoitusta heti, seuraavaksi yöksi, hakeudu oman kuntasi hätämajoitukseen.

Helsingissä on tarjolla tällä hetkellä kaksi hätämajoituspaikkaa.

1) Hermanni on avoin kaikille.

2) Hietaniemenkadun palvelukeskus on tarkoitettu helsinkiläisille.

Lisäksi VVA ry:n Yökeskus Kalkkers Helsingissä tarjoaa lämpimän yöpymispaikan

Espoossa hätämajoitusta on Olarinluoman vastaanottokodissa.

Vantaalla voi yöpyä Koisorannan palvelukeskuksen asumispäivystyksessä.

Omaan kotiin

Kirjaudu oman kuntasi maistraattiin

Ota yhteys sosiaalitoimeen. Ota yhteyttä kotikuntasi tai sen kunnan sosiaalitoimeen, jossa olet kirjoilla. Mikäli et tiedä missä olet kirjoilla, ota yhteys lähimpään sosiaalitoimeen.

Hae tarvittaessa apua papereiden täyttämiseen. Apua tarjoavia paikkoja on useita, esimerkiksi Sininauhasäätiön Aimo asumisen tuki ja Vailla vakinaista asuntoa ry.

Älä menetä toivoasi. Jonotus voi kestää jonkin aikaa. Esimerkiksi Sininauha Oy:n vuokra-asunnon saamisen edellytyksenä on joko pitkittynyt tai toistuva asunnottomuus sekä päihde- tai mielenterveysongelma. Sinulla pitää olla myönteinen asuntopäätös sosiaalitoimelta eli et voi muuttaa suoraan kadulta tuettuun asuntoon. Kun saat sosiaalitoimelta myönteisen päätöksen, pääset asuntojonoon. Jonotusaikaa on etukäteen vaikea arvioida. Asuntoja tarjotaan sitä mukaan kun niitä vapautuu.

Lue lisää Sininauha Oy:n tuetusta asumisesta ja Sininauhasäätiön AIMOSTA, joka auttaa asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia ihmisiä pääkaupunkiseudulla.