Päihdepäivät 2018

Sininauhaliitto on mukana päihdealan suurimmassa ammattilaistapahtumassa.
JAA

Päihdealan suurin ammattilaistapahtuma Päihdepäivät järjestetään toukokuussa 2018 yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Tapahtuman teemana on päihteet ja mielenterveys.

Aika: 15.-17.5.2018
Paikka: Helsingin kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Ilmoittautuminen: Tämän linkin kautta 25.4. mennessä. 5.3 asti edullisemmat early bird -hinnat.

Yhteistyön tavoitteena on tuoda esiin päihde- ja mielenterveysaiheita, jotka usein myös liittyvät läheisesti toisiinsa. Päihteet ja mielenterveys kytkeytyvät toisiinsa niin inhimillisesti kuin työelämän ja kansantaloudenkin näkökulmasta.

– Päihteiden ja mielenterveysongelmien yhteys näkyy esimerkiksi työkyvyttömyyden taustalla ja sairauspoissaoloina. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus jakaa uusia näkökulmia ja käydä dialogia. Päihdepäivien koulutuksissa etsimme mielenterveyden ja päihteiden kohtaamispintaa – tutkimme sellaisia mielenterveyden lähestymistapoja, jotka ovat mielekkäitä päihdealan ihmisille, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo.

Päihdepäivillä 2018 järjestetään yhteensä 28 seminaaria ja työpajaa. Sen lisäksi tapahtumassa on yleisölle avoin messuosasto sekä Open Stage -lava, jonka ääressä kävijät kuulevat ajankohtaisimpia uutuuksia päihdekentältä. Kaikille kävijöille maksuton seminaari järjestetään keskiviikkona 16.5. klo 14.30.

Koko ohjelman näet Päihdepäivien sivuilta. Sininauhaliitolla on Päihdepäivillä esittelypöytä ja seminaareja sekä vierailu Skatan tilalle, tutustu tapahtumiimme alla.

Sininauhaliitto Päihdepäivillä

Keskiviikko 16.5.

klo 12.00-14.30

Tutustumiskäynti Skatan tilalle (bussikuljetus Kulttuuritalolta)

klo 14.30-16.30

Seminaari 8. Kolmas sektori vaikuttavana toimijana mielenterveys- ja päihdetyössä
MIPA-hankkeen tutkija Sari Jurvansuu puhuu päihde- ja mielenterveystyön yhdistymisestä järjestöjen tarjoamassa tuessa

Seminaari 9. Rohkeasti rahasta! Talous- ja velkaongelmat päihde- ja mielenterveyspalveluissa (Yleisölle avoin ja ilmainen seminaari)
Tiltin koordinaattori Jenni Kämppi kertoo siitä, miten ammattilainen voi madaltaa asiakkaan kynnystä kertoa talousvaikeuksista. Seminaarissa mukana myös Tiltin asiakastyöntekijä ja kokemusasiantuntija Hanna Karmakka-Asare. Seminaarin puheenjohtajana Peluurin yksikön päällikkö Inka Silvennoinen.

12. Lastensuojelun asiakkaina olevien lasten vanhempien tukeminen päihdekuntoutumisessa
VOIKUKKIA-vertaistoiminnan kehittäjä Virpi Kujala puhuu vanhemmuudesta haasteellisessa elämäntilanteessa. Läheistyön kehittäjä Tarja Hiltunen toimii seminaarin puheenjohtajana ja pitää puheenvuoron päihderiippuvuudesta ja mielenterveydestä äitien kuntoutumisessa.

13. Asiakkaan oikeudellinen asema päihde- ja mielenterveyspalveluissa
Lakimies Patrik Metsätähti pitää puheenvuoron asiakkaan asemasta Sotessa.

Torstaina 17.5.

klo 9.30-11.30

17. Päihteiden erottamat
Erotyön kehittäjä Irene Komu puhuu päihteistä johtuvien erojen erityisyydestä ja kokemuksista vertaisryhmistä. Seminaarin puheenjohtajana toimii tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pekka Lund.

klo 14.45-15.30
Loppuseminaarissa toiminnanjohtaja ja EPT-verkoston puheenjohtaja Teemu Tiensuu vastaa Päihdepäivien loppuyhteenvedosta