Ohita valikko

Tieto- ja tukipiste Tiltin avoimet ovet, Helsinki

Aloita tutustuminen Tilttiin tulemalla tänne!
JAA

Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista maanantaisin klo 15-17 tai keskiviikkoisin klo 15-18. Avoimet ovet on tarkoitettu pelaajille, läheisille ja ammattilaisille.

Aika: maanantaisin klo 15-17 tai keskiviikkoisin klo 15-18
Paikka: Siltasaarenkatu 12 C, 6. kerros. Kulku C-rappuun tapahtuu Paasivuorenkadun puolelta.

Avoimiin oviin voit tulla joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Et tarvitse ilmoittautumista tai ajanvarausta ja voit asioida nimettömänä. Voit tulla paikalle ja viipyä omien aikataulujesi mukaan eikä sitoutumista vaadita.

Avoimissa ovissa on mahdollisuus saada

  • apua tilanteen arviointiin ja muutoksen tekemiseen,
  • tietoa tuki- ja hoitopalveluista halutessasi,
  • neuvontaa raha- ja velka-asioiden selvittämiseen ja talouden korjaamiseen sekä
  • tavata muita pelaamisen kanssa kamppailevia, joilla on omakohtaisia kokemuksia peliongelmasta ja sen ratkaisemisesta
  • keskustella pelaamisen hallintaan saaneiden vertaisten kanssa

Tiltistä saa tukea myös pelaamisen lopettamisen jälkeen. Käsiteltävät asiat eivät usein lopu, vaikka pelaaminen loppuukin.

Palapelin kokoamista
Tiltissä voi vaikkapa koota palapeliä, joka on sekä kävijöiden että työntekijöiden yhteinen projekti. Avoimissa ovissa palapelejä onkin koottu jo kymmeniä.

Mitä tapahtuu, kun tulen Avoimiin oviin?

Kun tulet sisään, sinut toivottaa tervetulleeksi työntekijä tai joku kävijöistä. Voit ottaa kupin kahvia tai teetä kaikessa rauhassa, minkä jälkeen voit halutessasi keskustella työntekijän tai vertaisen kanssa tilanteestasi. Voit kertoa itsestäsi niin paljon tai vähän kuin haluat. Työntekijä kertoo sinulle Tiltin toiminnasta ja periaatteista.

Keskustelun jälkeen työntekijä voi esitellä sinut muille paikalla oleville pelaajille tai läheisille ja voit halutessasi jäädä Tilttiin tutustumaan tilaan, toimintaan ja ihmisiin.

Maanantaina Avoimet ovet päättyvät klo 17, jonka jälkeen alkaa Pelaajille tarkoitettu Vertaisrinki. Lue lisää Vertaisringistä

Katso myös:

Tiltin viikottainen toiminta ja aiheet Tapahtumakalenterista

Tiltin periaatteet videoklippeinä