sininauha_logo

Esteetön mielenterveys- ja päihdetyö

Esteetön mielenterveys- ja päihdetyö

Juuri nyt:

Vastaa riippuvuuskyselyymme!

Kysely on tarkoitettu eri tavoin vammaisille henkilöille, mielenterveyskuntoutujille tai pitkäaikaissairaille, jotka ovat huolissaan omista päihde- tai riippuvuusongelmistaan. Kysely löytyy täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/432E580E8B8CBB7D

*****

Esteetön päihde- ja mielenterveystyö, eli kotoisammin EMPPA, on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat esteettömyyttä ja saavutettavuutta riippuvuuksiin tai mielenterveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Esteettömyyteen kuuluu rakennetun ympäristön esteettömyys, tiedon esteettömyys ja asenne-esteettömyys. Esteettömyys on saavutettavuuden ehto. Kaikilla on oikeus saada tarvitsemaansa tietoa, tukea ja apua. Apu ei saa riippua siitä, miten liikkuu, näkee, kuulee tai ymmärtää asioita.

Päihde- ja mielenterveyspalveluja tarjoavat yksiköt tai sosiaali- ja terveydenhuollon oppilaitokset voivat tilata meiltä luennon vammaisuuden kohtaamisesta. Luento on maksuton, mutta matkakuluja voidaan periä. Kysy luentoa osoitteesta emppa@sininauha.fi

Suunnitteilla on myös anonyymi kysymyspalsta vammaisille henkilöille, heidän läheisilleen ja ammattiauttajille.

Kartoitamme parhaillaan esteettömien palvelujen tilannetta. Siksi sivuiltamme löytyy tällä hetkellä kohdasta Apua ja tukea tietoa vain auttavista puhelimista ja nettipalveluista. Sivuilta löytyy tulevaisuudessa myös tietoa esteettömistä hoitopaikoista.

ETUSIVU SELKOKIELELLÄ

TIETOA SELKOKIELELLÄ

TIETOA SUOMALAISELLA VIITTOMAKIELELLÄ

 

Ota yhteyttä

Pirkko Justander

kehittäjä

Puh. 050 346 0266