sininauha_logo

Ajankohtaista

Sininauhaliiton esteetön mielenterveys- ja päihdetyö EMPPA on alkanut jälleen toimia pitkän tauon jälkeen helmikuussa 2018.

Päihde- ja mielenterveyspalveluja tarjoavat yksiköt tai sosiaali- ja terveydenhuollon oppilaitokset voivat tilata meiltä luennon vammaisuuden kohtaamisesta. Luento on maksuton, mutta matkakuluja voidaan periä. Kysy luentoa osoitteesta emppa@sininauha.fi

Suunnitteilla on myös anonyymi kysymyspalsta vammaisille henkilöille, heidän läheisilleen ja ammattiauttajille.

Kartoitamme parhaillaan esteettömien palvelujen tilannetta. Siksi sivuiltamme löytyy tällä hetkellä kohdasta Apua ja tukea tietoa vain auttavista puhelimista ja nettipalveluista. Sivuilta löytyy tulevaisuudessa myös tietoa esteettömistä hoitopaikoista.

Juuri nyt:

EMPPA – työ on kesälaitumilla 27.6.-5.8.

Elokuussa, koulujen alkamisaikaan, starttaa EMPPA-työn vammaisille henkilöille tarkoitettu webropol-kysely riippuvuuksista.

Kivaa kesää kaikille!

PS. Eroryhmään ilmoittautuminen jatkuu 1.8. saakka.

Lisätietoja eroryhmästä:

Ensimmäinen todella esteetön eroryhmä!

AIKA: 8.8.-12.12.2018
PAIKKA: Helsingin Invalidien Yhdistyksen toimintakeskus, Voudintie 6, 00600 Helsinki
ILMOITTAUTUMINEN: 1.8. mennessä  irene.komu@sininauhaliitto.fi tai 050 574 8809 ( Kerro ilmoittautuessasi ruokavaliosimillä liikut sekä tarvitsetko yleisavustajan palveluja tai tuleeko mukanasi oma avustaja)

Pohditko eroa? Tai oletko eronnut? Kaipaatko vertaistukea, uusia ajatuksia ja ystäviä eromietteiden keskelle? Tämä eroryhmä on tarkoitettu vammaisille ihmisille, joilla merkityksellinen parisuhde on päättynyt tai päättymässä.

Työskentely pohjautuu suomalaiseen eroseminaariin, joka on vakiintunut eroauttamisen malli. Menetelmä ja vertaistuki auttavat selviämään erokriisistä, vahvistavat itsetuntemusta ja antavat työkaluja elämässä eteenpäin.

Tila on täysin esteetön. Toimintakeskus sijaitsee matalalattiabussi numero 55 päätepysäkin tuntumassa. Omalle autolle on parkkipaikkoja.

Ryhmä kokoontuu kymmenen kertaa joka toinen keskiviikko klo 17.30-20.30

Elokuu: 8.8., 22.8.
Syyskuu: 5.919.9.
Lokakuu: 3.10.17.10.31.10.
Marraskuu: 14.11.28.11.
Joulukuu: 12.12.

Ryhmään mahtuu enimmillään kahdeksan henkilöä ja se on osallistujille ilmainen. Välissä pidetään kahvi- ja huoltotauko. Paikalla yleisavustaja. Omalle avustajalle varattu taukotila keskustelujen ajaksi.

Eroryhmän tarjoaa Sininauhaliiton erotyö sekä esteetön päihde- ja mielenterveystyö EMPPA. Ohjaajina toimivat erotyön kehittäjä, koulutettu eroseminaarien vetäjä Irene Komu ja esteettömän päihde- ja mielenterveystyön kehittäjä Pirkko Justander.

Tervetuloa!