Ihmisiä yhdessä pöydän ääressä
sininauha_logo

Kristillinen vertaistoiminta

”Rankkaa on ollut, mutta yksin en ole.”

Moni taittaa matkaa yksin, mutta yhdessä askel voi kulkea kevyemmin.

Kristillinen vertaistoiminta

Kristillinen vertaistoiminta ei ole vain harvoille suunnattua toimintaa. Se toteutuu kaikkialla siellä, missä elämän koskettamat ja pyhän hipaisemat ihmiset ovat koolla ja kohtaavat toisiaan.

Kristillistä vertaistoimintaa voidaan toteuttaa ja kehittää, kun se tehdään yhdessä. Kristillisyys voi ilmetä avoimesti sanoitettuna hengellisenä pohdintana ja keskeisenä voimavarana oman toipumisen hyväksi tai vain mahdollisuutena ottaa esille oman olemassaolon kysymyksiä.

Päiväkohtaiset huolet, asuminen, selviäminen seuraavaan päivään, suhteet lähellä oleviin ihmisiin ja huoli omasta terveydentilasta ovat vertaistoiminnassa, kuten elämässä muutoinkin, ensisijaisen tärkeitä käsiteltäviä asioita. Niiden kautta myös muut elämän syvät kysymykset aktivoituvat. Mistä olen tullut tähän, missä olen, mihin olen menossa? Onko elämälläni merkitystä? Välittääkö kukaan minusta, jos tietäisi, millainen olen? Kaipaan jotain, mutta en tiedä mitä, miten täyttäisin tyhjyyden tunteeni? Miten kestän kärsimyksen ja kuoleman, jota olen nähnyt ympärilläni paljon? Mikä antaa elämääni tarkoitusta?

Jotta voi kuulla omaa sisintään ja rohkaistua jättäytymään näiden kysymysten äärelle, täytyy välillä olla ihan hiljaa. Yhdessä se on parhaimmillaan turvallista, voimia ja uusia merkityksiä antavaa.

Kristillisessä vertaistoiminnassa olemme kuulolla järjestääksemme mm. matalan kynnyksen vertaisryhmiä, pidämme seminaareja ja retriittejä sekä järjestämme tapahtumia, kuten vuosittaiset Syysrastit toipumisen tueksi. Toteutamme myös koulutuksia, joissa pohdimme hengellisten kysymysten merkitystä ja käsittelemisen tarvetta silloinkin, kun toipumisen tiellä ei vielä olla.

Jokainen on tärkeä. Sinä olet tärkeä.

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte, ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra.” Jer. 29: 11-14

”Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.” Joh. 13: 35

Lue lisää kristillisen vertaistoiminnan sivuilta.

Ota yhteyttä

Jenni Tuulensuu

kehittäjä, pappi (äitiysvapaalla 28.5. alk.)

Puh. 050 314 1880

Eva Kanerva

pappi, psykoterapeutti

Puh. 050 575 9223

Virve Kähkönen

kehittäjä, hengellinen toiminta (31.12.2018 saakka)

Puh. 050 411 1768