Ohita valikko

Hyödyllisen lääkkeen sivuvaikutuksena voi olla peliongelma

Peluurin asiakastyössä nousevat toistuvasti esiin Parkinsonin tautiin määrätyt dopamiiniagonistit sekä psykoosilääke Abilify.
JAA

Peliongelma on vakava uhka ihmisen hyvinvoinnille. Parkinsonin tautiin ja psykoosiin määrätyt lääkkeet saattavat vaikuttaa peliongelman syntyyn, pahenemiseen tai uusiutumiseen. Siksi on tärkeää, että lääkäri osaa kysyä pelaamisesta lääkettä määrätessään. Yhtä tärkeää on, että potilas uskaltaa kertoa peliongelmistaan.

Pelaamisen hallinnan ongelmien taustalla voi olla monia syitä. Sosiaaliset, psykologiset ja biologiset tekijät yhdessä ja erikseen voivat altistaa pelaamisen ongelmille. Usein on mahdotonta osoittaa yhtä syytä ja toisaalta ongelmaa voidaan hoitaa, vaikka syy ei koskaan tulisi ilmi.

On kuitenkin tilanteita, joissa yksittäinen tekijä vaikuttaa voimakkaasti henkilön alttiuteen kärsiä peliongelmasta. Tämä tekijä voi olla muuhun sairauteen määrätty lääke. Pahimmillaan harkiten määrätty lääkitys vaikuttaa peliongelman syntyyn, pahenemiseen tai uusiutumiseen.

Lue koko uutinen Peluurin sivuilta >>