Olemme yleishyödyllinen, noin 100 jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, joka auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Meidän ja jäsenyhteisöjemme erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaittojen vähentäminen, riippuvuustyö, mielenterveysongelmissa tukeminen, pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen sekä sosiaalinen työllistäminen. Olemme #IhmisenPuolella.
Meille on tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus kokea osallisuutta ja vaikuttaa omaan elämäänsä. Sininauhaliiton toiminta perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, jonka mukaan jokainen ihminen on yhtä arvokas. Kaikilla on oikeus toivoon ja armoon.
Olemme noin 100 jäsenyhteisön keskusliitto
Meidän jäsenyhteisömme sijaitsevat ympäri Suomea, Sodankylästä Hankoon. Niissä toimitaan heikossa asemassa olevien ihmisten parissa: jäsenyhteisömme työllistävät, järjestävät päiväkeskustoimintaa, ruoka-apua, asumispalveluja, palveluohjausta ja vertaistoimintaa. Moni tarjoaa myös hengellistä toimintaa.
Pyrimme tukemaan ja auttamaan jäsenyhteisöjämme kouluttamalla, ohjaamalla ja järjestämällä tapahtumia mm. hyvinvoinnin, johtamisen, järjestötyön ja osallisuuden kehittämiseksi. Konsultoimme myös hengellisissä kysymyksissä sekä laki-, sote-, työllisyys- ja viestintätyössä. Sininauhaliitto ja sen jäsenyhteisöt muodostavat kristillisen diakoniatyön verkoston.
Tarjoamme jäsenyhteisöillemme jäsenpalveluita.
Olemme kehittäjiä
Kehitämme perhe- ja lähisuhteisiin liittyvää päihdetyötä: kauttamme läheisen päihteidenkäytöstä kärsineet ihmiset saavat apua ja vertaistukea. Vahvistamme erilaisten herkästi marginaaliin jäävien ihmisryhmien, kuten päihteitä käyttävien ikääntyneiden ja päihteitä käyttävien ihmisten läheisten oikeutta saada tasavertaisesti tukea ja palveluita.
Kehitämme toimintatapoja luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen kuntoutumisen tukena sekä mahdollistamme luontokokemuksia ihmisryhmille, joille pääsy luonnon äärelle on haastavaa. Tarjoamme keskusteluapua riippuvuuksista tai mielenterveysongelmista kärsiville vammaisille ja pitkäaikaissairaille sekä kouluttaa vammaisuuden kohtaamiseen. Järjestämme digitukea esimerkiksi asunnottomuutta kokeville ihmisille ja autamme jäsenyhteisöjämme kehittämään asiakkaidensa digitaalista osallisuutta.
Erityisalaamme kehittäjinä on juuri nyt:
Perhe- ja lähisuhteisiin liittyvä päihdetyö
Huumeita käyttävien nuorten läheisiä tukeva työ
Digitaalinen osallisuus
Ikääntyneiden päihdetyö
Luontolähtöinen toiminta
Esteetön työ
Olemme pelihaittojen asiantuntijoita
Pelihaittojen asiantuntijana tuemme rahapelaajia ja heidän läheisiään, kehitämme tukemisen ja auttamisen tapoja sekä vaikutamme pelihaittojen vähentämiseen yhteiskunnassa. Asiantuntijoiltamme saa tukea myös ongelmalliseen digipelaamiseen. Tarjoamme ammatillista ja vertaisapua pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen. Peluuri tarjoaa palveluja kaikkialle Suomeen verkossa ja puhelimitse. Tieto- ja tukipiste Tiltti tarjoaa puolestaan kasvokkaista kohtaamista, korona-aikana myös virtuaalisia kohtaamisia. Restart-ohjelmamme on suunnattu digipelaajille, jotka kaipaavat pelikäyttäytymiseensä muutosta. Pelihaittapalvelut ovat maksuttomia.