Ohita valikko

Sininauhaliike on #ihmisenpuolella

Kaikilla on oikeus toivoon ja armoon.
JAA

Sininauhaliitto on runsaan sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, joka auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Liiton ja sen runsaan sadan jäsenyhteisön erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen.

Sininauhaliike on alkanut Yhdysvalloissa 1800-luvun lopulla vankilasta vapautuneen Francis Murphyn aloitettua raittiustyön tekemisen. Sininauha-aate ja sinisen nauhan käyttö levisi 1880-luvulla myös Suomeen, mutta varsinainen Sininauhaliitto perustettiin vuonna 1936. Kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto syntyi vuonna 1984.

Sininauhaliitto kuuluu International Blue Cross -järjestöön, jolla on itsenäisiä jäseniä 37 maassa eri puolilla maailmaa. Yhteistä työtä tehdään Aasiassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa.

Sininauhaliiton perustehtävä on huono-osaisuuden ja päihde- ja pelihaittojen vähentäminen.  Liitto ja sen jäsenyhteisöt muodostavat kristillisen diakoniatyön verkoston.

Sininauhaliiton toiminta perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, jonka mukaan jokainen ihminen on yhtä arvokas. Meille on tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus kokea osallisuutta ja vaikuttaa omaan elämäänsä. Kaikilla on oikeus toivoon ja armoon.

Työskentelemme sen puolesta, että puhe ihmisarvosta muuttuu teoiksi. Ihmisarvotekojen lähtökohtana on jokaisen ihmisen varaukseton hväksyminen.

 

Asta Juntunen

järjestöpäällikkö

Sininauhaliitto

 

Katso lisää:

https://www.sininauhaliitto.fi/

https://www.internationalbluecross.org/