Ohita valikko
Kaksi naista katsoo eteen ylös samaan suuntaan

Sinusta kuntapoliitikko? Kyllä!

JAA

Kuntavaalien lähestyminen tuottaa kuhinaa puolueissa ja kuntakentällä. Osa nykyisistä valtuutetuista jättäytyy pois politiikasta ja uusia ehdokkaita houkutellaan mukaan.

Tällä kertaa vaalit ovat mielenkiintoisemmat kuin aikoihin, sillä rakenteet muuttuvat seuraavalla valtuustokaudella. Maakunta- ja sote-uudistuksen edetessä kunnista poistuu monia tehtäviä.

Huoli lähipalveluista ja valinnanvapauden toteutumisesta kasvaa. Ehdokkaat julistavat olevansa ihmisen asialla ja lupaavat huolehtia myös kunnan taloudesta.

Mutta ei riitä, että rakennetaan uimahalleja ja urheilukenttiä. On myös huolehdittava, että omassa kunnassa on päiväkeskuksia ja riittävästi kotiin vietävää tukea ja apua.

Kaikki te Sininauhaliiton jäsenyhteisöjen työntekijät, vapaaehtoiset ja asiakkaat tiedätte, minkälaista on elää heikossa asemassa olevana kuntalaisena. Riippuvuudet, asunnottomuus, työttömyys, yksinäisyys, sairaudet ja nälkä ovat tuttuja kumppaneita. Näihin kaikkiin asioihin voi vaikuttaa paikallisesti osallistumalla kuntapolitiikkaan.

Puolueet pohtivat, kuka olisi tehokas ääniharava. Mutta – mukaan halutaan myös yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita kuntalaisia. Ehdokkaaksi on helppo lähteä. Ehdokkaaksi kannattaa lähteä. Tarvitaan vain soitto valitun puolueen paikallisyhdistykseen ja rohkea hyppy mukaan vaalityöhön.

Meistä jokainen on hyvä kuntavaaliehdokas. Vaalikampanjan aikana kannattaa vierailla muuallakin kuin toreilla ja kauppakeskuksissa. Ihmisiä voi tavata asumisyksiköissä, työpajoilla ja päiväkeskuksissa. Samalla näkee ja kuulee tarinoita, joihin sisältyy viestejä politiikan ja päätöksen tekijöille.

Tehdään yhdessä hyvä vaalikampanja ja muutetaan maailmaa piirun verran paremmaksi!

Asta Juntunen, järjestöpäällikkö
asta.juntunen@sininauha.fi
@AstaJuntunen

www.kuntavaalit.fi