Ohita valikko
Kaksi naista katsoo eteen ylös samaan suuntaan

Yhä useampi etsii apua peliongelmiin verkosta – uusi OmaPeluuri -palvelu avattu

Suomalaisten rahapelikulutus on Euroopan kärkiluokkaa ja rahapelihaitat koskettavat suoraan tai välillisesti vähintään 700 000 suomalaista.
JAA

Rahapelaaminen sähköisissä ympäristöissä lisääntyy ja samaan aikaan myös apua pelaamisen ongelmiin haetaan entistä useammin verkon kautta. Peluuri vastaa lisääntyvään tarpeeseen lanseeraamalla uuden OmaPeluuri -palvelun.

OmaPeluurin verkkovertaisryhmistä tukea peliongelmien ratkaisemiseen

OmaPeluuri -verkkopalvelu on tarkoitettu liikaa pelaaville ja heidän läheisilleen sekä pelihaittoja kohtaaville ammattilaisille. Se tarjoaa paikan keskustella ryhmässä vertaisen tai ammattilaisen kanssa. Palvelu on rakennettu yhteistyössä pelihaittatyön ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden kanssa.

– Yksi perustehtävistämme on kehittää ja tarjota tukipalveluita avuksi peliongelmien tunnistamiseen ja ratkaisemiseen. OmaPeluuri laajentaa Peluurin sähköisiä palveluita ja on tervetullut lisä auttavan puhelimen, chatin ja Peli poikki -hoito-ohjelman rinnalle, iloitsee kehittämispäällikkö Mari Pajula.

OmaPeluurin palvelut laajenevat vaiheittain

Ensimmäisessä vaiheessa avataan kaikille pelaajille ja läheisille avoimet keskusteluryhmät. Toukokuussa pilotoidaan ohjatut vertaisryhmät, joissa käsitellään pelaamisen hallintaan liittyviä aiheita. Näiden teemaryhmien osallistujamäärä on rajattu ja ne kestävät muutaman viikon aiheesta riippuen. Keskustelua ohjaavat Peluurin työntekijät. Tulevaisuudessa palveluun kehitetään ryhmäkeskustelujen lisäksi myös muita muutoksessa auttavia työkaluja.

OmaPeluuri löytyy osoitteesta peluuri.fi. Rekisteröitymiseen tarvitsee toimivan sähköpostiosoitteen. Palvelu on maksuton.

OmaPeluuri korvaa Pelivoimapiirin ja Tuuletin -ryhmät

Pelivoimapiiri ja Tuuletin -ryhmät poistuvat käytöstä 30.4.2014. Toivomme kaikkia jäseniä, sekä pelaajia että läheisiä, siirtymään uuteen järjestelmään maalis-huhtikuun aikana. Sulkemisen jälkeen kirjautuminen vanhoihin palveluihin ei ole enää mahdollista. Valtti- ja Hertta -foorumit jatkuvat Päihdelinkissä entiseen tapaan.

Lisätietoja: Mari Pajula, kehittämispäällikkö, Peluuri, puh. +358 40 760 8507