Ohita valikko

Kun päihteet erottavat -keskusteluilta, webinaari

Pitäisikö erota vai pysyä yhdessä ja toivoa parasta? Mitä puolisolleni tapahtuu, jos eroamme? Mitä minulle ja lapsillemme tapahtuu, jos emme eroa?
JAA

Aika: 19.10. klo 18-19.30

Paikka: Zoom-alusta

Ilmoittautuminen:  15.10.2022 mennessä  tämän linkin kautta

 

Kun päihteet varjostavat parisuhdetta, eropohdinnat ovat saattaneet olla mielessä jo pitkään. Omaan hyvinvointiin ei ole ehkä vuosiin jaksanut panostaa ja kaikki energia on kulunut toiveikkuuden ja pettymyksen vuoristoradassa. Eroa pohtiessa mielessä kalvaa jo valmiiksi syyllisyys ja ristiriitaiset tunteet.

Kuormittavaa on usein myös se, että eroa harkitseva ei välttämättä saa lähipiiriltään tukea. Tuttavien kommentit saattavat olla tuomitsevia ja kovia, sillä päihdesairauden luonnetta voi olla vaikea ymmärtää. ”Päihde-erot ovat pitkiä prosesseja, joita vain vertaiset voivat täysin ymmärtää.”

Kun päihteet erottavat -keskusteluilta tarjoaa tukea niin eroa pohtiville kuin jo eronneille. Lämminhenkisessä tilaisuudessa päihteistä johtuvien erojen erityiskysymyksiä ovat pohtimassa eroryhmiä pitkään ohjanneet Irene Komu ja Pirkko Justander. Heitä haastattelee Sininauhaliiton läheistyön kehittäjä Kaisu Lähteenmäki.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja tilaisuudesta antavat:
Irene Komu,  irene.komu@sininauha.fi
Pirkko Justander,  pirkko.justander@sininauha.fi