Ohita valikko
Nainen istuu puiston penkillä lähellä rantaa

Omaa aikaa omaisille -ryhmä

Onko elämässäsi rakas ihminen, joka käyttää haitallisesti päihteitä? Aiheuttaako rakkaan ihmisen mielenterveyden häiriö haasteita arkeen? Oletko huolissasi omasta jaksamisesta? Kaipaatko vertaistukea, uusia ajatuksia ja ystäviä haasteellisen tilanteen keskelle?
JAA

Aika: ryhmä siirtyy syksyyn 2022
Paikka: Verkkoalusta
Ilmoittautuminen: ryhmä siirtyy syksyyn 2022

Kurssi on maksuton.
Kaikkien ilmoittautuneiden kanssa pidetään tutustumiskeskustelu.

Tervetuloa mukaan Omaa aikaa omaisille -ryhmään. Ryhmä on tarkoitettu läheisille, joiden rakkaalla ihmisellä on päihteiden haitallista käyttöä ja mielenterveyden haasteita. Ammatillisesti ohjatussa ryhmässä asioita käsitellään samassa tilanteessa olevien henkilöiden kesken.

Ryhmässä käsitellään omaisen arkea, jota värittää toisen ihmisen päihteiden käyttö ja/tai mielenterveyden oireilu. Ohjaajat alustavat teemaan liittyviä aiheita, jonka jälkeen tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä. Alustus antaa tietoa ja tehtävät lisäävät itsetuntemusta. Tarkoitus on vahvistaa omaa hyvinvointia ja tarkastella aiheita eri näkökulmista. Aikaa jää myös yhteiselle keskustelulle.

Työskentely ja vertaistuki antavat välineitä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen sekä mahdollisuuden vahvistaa itsetuntemusta. Hyödynnämme työskentelyssä hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen lähestymiseen kuuluvia menetelmiä (HOT-menetelmä).

Ryhmä toteutetaan Sininauhaliiton ja FinFamin -omaiset mielenterveyden tukena yhteistyönä.

Ryhmän ohjaavat läheistyön kehittäjä Emma Häkkinen Sininauhaliitosta ja omais- ja perhetyöntekijä Catarina Forsström FinFami Uusimaa ry:ltä. Emmalla on omakohtaista kokemusta päihdeläheisyydestä ja vertaisryhmän ohjaamisesta, Catalla on kokemusta päihde- ja mielenterveys omaisten kanssa työskentelystä.

 

Tiedustelut:

Emma Häkkinen, 044 491 5499                                    Catarina Forsström, 044 793 9990

emma.hakkinen@sininauha.fi                                       cata@finfamiuusimaa.fi

 

Kuva: Jacki Drexler, Unsplash