Ohita valikko
Naisen jalat jään päällä

Pienet askeleet -miniryhmä auttamistyön ammattilaisille

Pienet askeleet -miniryhmä auttamistyön ammattilaisille, jotka ovat päihderiippuvaisten ihmisten läheisiä. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa maanantai-iltaisin 7.3.-28.3.2022 välisenä aikana klo 17.30-19.30.
JAA

Aika: 7.3.-4.4.2022 maanantai-iltaisin klo 17.30-19.30.
Paikka: Zoom-alusta, linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään saman päivän aamuna.
Ryhmä on maksuton.

Ilmoittautuminen: Ryhmässä on kaksi paikkaa vapaana. Ilmoittaudu suoraan: emma.hakkinen@sininauha.fi

Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan.

Auttamistyötä tekevien ammattilaisten olo voi olla ristiriitainen silloin, kun itselle tärkeän ihmisen haitallinen päihteidenkäyttö kuormittaa omaa elämää. Läheiset saattavat kokea syyllisyyden, häpeän ja riittämättömyyden tunteita. Ryhmässä asioita käsitellään samassa tilanteessa olevien henkilöiden kesken. 

Ryhmässä käsiteltävät teemat ovat: vuorovaikutus, tunteet, hyvinvointi, itsemyötätunto ja omat rajat. Ohjaajat alustavat aiheita, jonka jälkeen tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä. Alustus antaa tietoa ja tehtävät lisäävät itsetuntemusta. Tarkoitus on vahvistaa omaa hyvinvointia ja tarkastella aiheita eri näkökulmista. Aikaa jää myös yhteiselle keskustelulle.

Työskentely perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen lähestymistapaan (HOT-menetelmä).

Ryhmän ohjaavat läheistyön kehittäjät Emma Häkkinen ja sosionomi (AMK) – diakoniatyön opiskelija Karita Karttunen Sininauhaliitosta. Emmalla on omakohtaista kokemusta päihdeläheisyydestä ja vertaisryhmän ohjaamisesta, Karitalla on kokemusta vakavasti sairaiden ihmisten vertaisryhmän ohjaamisesta.

Ryhmän lisäksi tietoa läheiskysymyksistä saat uusilta verkkosivuiltamme: www.kuivinjaloin.fi 

Tiedustelut:

Emma Häkkinen
kehittäjä, Läheiset ja päihteet -toiminta
puh. 044 491 5499
emma.hakkinen@sininauha.fi

 

Kuva: Emma Dau, Unsplash