Ohita valikko
Kengät sammaleisella kivellä metsässä.

Päihderiippuvaisen läheinen, tervetuloa kuulemaan päihteisiin liittyvästä väkivallasta!

Suhteeseen, jossa tärkeä ihminen käyttää päihteitä, liittyy usein myös väkivaltaa. 14.10. klo 18 järjestettävässä webinaarissa kerromme päihteisiin liittyvästä läheisväkivallasta.
JAA

Päihteisiin liittyvää läheisväkivaltaa ei aina tunnisteta. Läheiset kuvaavat kertomuksissaan usein kuitenkin kokemuksia manipuloinnista, taloudellisesta kiristämisestä tai väkivallan uhasta. 

Aika: 14.10. klo 18-20
Paikka: Zoom-alusta.
Mukaan pääset klikkaamalla tätä linkkiä: https://zoom.us/j/93003245204

Jos liityt mukaan mobiililaitteella, klikkaa linkkiä ja salli puhelimen asentaa Zoom-sovellus. Kun olet asentanut sovellukset, klikkaa uudestaan tässä ilmoituksessa ollutta linkkiä.

Tapahtuma on maksuton.

Luento on tarkoitettu päihderiippuvaisten läheisille. Järjestämme ammattilaisille oman luentokokonaisuuden marraskuussa/ joulukuussa 2021. Ammattilaisten luentosarjan löydät täältä.

Päihderiippuvuus voi tuoda läheissuhteeseen väkivaltaa ja joskus väkivallan tunnistaminen voi olla vaikeaa. Päihderiippuvuus tekee usein päihteitä käyttävästä ihmisestä arvaamattoman, sotkee normaalia arjen kulkua ja voi johtaa väkivaltaan läheissuhteessa. Väkivalta voi ilmetä monella eri tavalla, kuten hienovaraisena vallankäyttönä tai selkeästi havaittavana fyysisenä väkivaltana. Väkivalta vahingoittaa niin väkivallantekijää kuin sen kohteena olevaa ihmistä.

Tällä luennolla väkivaltaa lähestytään eri näkökulmista, myös päihteisiin liittyvän väkivallan osalta. Mukana keskustelemassa asiantuntijoita Ensi- ja turvakotien liitosta sekä Sininauhaliitosta.

Luennolla puhuvat asiantuntija, VTL, sosiaalityöntekijä Riina Karjalainen ja asiantuntija, KM Tuulia Kovanen Ensi- ja turvakotien liiton Perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyöstä sekä ja läheistyön kehittäjä Ilona Mäki Sininauhaliitosta.