Ohita valikko
Kioskilla olevat kaksi peliautomaattia, joissa näytöllä lukee isolla Kuningaspokeri. Vieressä pino pahvisia kahvikuppeja ja isoja termareita.

"Saako täältä ruokaakin?" - karut valokuvat kertovat arjesta ongelmallisesti pelaavan silmin

Rahapelien runsas mainonta tekee ongelmallisesti pelaavan ihmisen arjen raskaaksi.
JAA

Tieto- ja tukipiste Tiltin kävijöiden valokuviin ja sanoihin perustusta ”Arki ongelmallisesti pelaavan silmin” -kampanja kertoo millaista on yrittää olla pelaamatta, kun arkinen ympäristö on miinoitettu rahapeleillä ja niiden mainoksilla.

Miltä tuntuu kun kauppareissua varjostaa pelko siitä, että häviää ruokarahat jo kaupan aulassa? Entä kun mainos tarjoaa jännitystä pikkurahalla ihmiselle, joka on menettänyt kotinsa pelivelkoihin?

Suomessa rahapelaaminen on normalisoitu ja arkipäiväistetty. Vaikka rahapelaaminen on läsnä kaikkialla, suurin osa suomalaisista ei edes huomaa sen läsnäoloa. Rahapelien saatavuudella ja näkyvyydellä on merkittävä vaikutus rahapeliongelmien syntyyn. Ongelmallisesti pelaaville rahapelien näkyvyys ja runsas mainonta on riski.

Peliklinikan asiakkaista 87 prosenttia kokee Veikkauksen mainonnan liiallisena ja 60 prosenttia kokee sen lisäävän pelaamistaan*.

Seuraa kampanjaa Peluurin Twitterissä

Katso kampanjavideo ja lue lisää kampanjasta

*Lähde: Suomalainen rahapelaaminen 2019 (THL, Tilastoraportti 8/2020)