Ohita valikko
Miehet purkavat ruokalaatikkolähetystä hyvällä mielellä

Toteutuneet hankkeet

Digiosallisuutta asunnottomille 2020-2023

Hankkeessa on kehitetty keinoja asunnottomuutta kokevien tai kokeneiden ihmisten digitaitojen vahvistamiseksi, tehty laajasti yhteistyötä kumppaniverkoston kanssa sekä tuotu tietoa ilmiöstä esille yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoin. Lue lisää Digiosallisuus-hankkeen  tuotoksista (linkki koosteartikkeliin).

Palasista eteenpäin 2019 – 2022

Palaset-verkkokurssi on valmistunut maaliskuussa 2024. Lue tiedote.  Tutustu Palaset-työhön ja Itseapuoppaan verkkoversioon: Palasista eteenpäin -hankkeen verkkosivuilla. (linkki). Palasista eteenpäin oli Sininauhaliiton ja Irti Huumeista ry:n yhteinen STEA-rahoitteinen hanke vuosina 2019–2022. Toiminnan kohderyhmänä olivat perheet, joissa nuoren huumeidenkäyttö oli synnyttänyt kriisin. Työ jatkuu Sininauhaliitossa Palaset-osaajien kouluttajana ja verkoston hallinnoijana.

Restart-hanke 2019 – 2022

Hankkeessa kehitettiin haitallisesti digipelejä pelaavien tukemiseen tarkoitettu Restart-ohjelma. Kehittämishankkeen jälkeen työ jatkuu vuodesta 2023 eteenpäin pelihaittojen vähentämiseen ongelmallisesti mobiili-, konsoli- ja tietokonepelejä pelaaville suunnatun Restart-ohjelman (linkki Peluurin Restart-ohjelma videopelaajille -sivulle) avulla.

Pyöröovesta ulos 2018–2020

Hanke toistuvia vankeusrangaistuksia suorittavien henkilöiden tukemiseen asumisratkaisujen ja vertaistuen kehittämisen avulla pääkaupunkiseudulla, Lahden seudulla ja Jyväskylän seudulla.