Ohita valikko
Hyönteishotelli puun oksassa.

Tekemistä poikkeusoloihin: nikkaroi hyönteishotelli ja tee hyvää luonnolle

Luontotoimintaa Sininauhaliitossa kehittävä Vihreä Veräjä haastaa kaikki suomalaiset mukaan hyönteishotellitalkoisiin. Autetaan pörriäisiä pölyttämään elintärkeät ruokakasvimme!
JAA

Rakenna elintärkeille hyönteisille omatekoinen hotelli ja auta luonnolle elintärkeiden pölyttäjien selviytymistä! Näiden helppojen ohjeiden avulla voit rakentaa niin luksushotellin kuin pienemmän budjetin maitotölkkihotellin – kumpikin yhtä arvokkaita hyönteisten kotipesäksi ja  ruokakasvien pölyttymisen kannalta.

Sininauhaliiton luontolähtöistä toimintaa kehittävä Vihreä Veräjä haastaa kaikki osallistumaan Hyönteishotellit2020-kampanjaan, jonka on laittanut alulle maa- ja metsätalousministeriö.

Pörriäiset auttavat ravinnontuotannossa

Hyötykasvit vaativat pölytystä tuottaakseen satoa ja siten meille ruokaa pöytään. Pölyttäjinä toimivat ympärillämme pörräävät hyönteiset, joita ehkä joskus pidämme kovinkin hyödyttöminä, mutta ne eivät ole sitä!

Enää ei ole itsestäänselvyys, että näille pörriäisille olisi riittävästi sopivia pesä- ja suojapaikkoja ja tässä me ihmiset voimme auttaa niitä – rakentamalla hyönteishotelleja.

Hotelliksi käy niin muovirasia, pölli kuin maitotölkki

Hyönteishotellien rakentaminen on kivaa puuhaa, jossa vain mielikuvitus on rajana. Jokaisesta kodista löytyy sopivia materiaaleja hotellin rakentamiseen, kuten tyhjiä maitopurkkeja, säilyketölkkejä tai muovirasioita. Nämä voi täyttää luonnonmateriaaleilla, kuten kävyillä ja kuivalla heinällä. Netissä on paljon ideoita ja kuvia toteutuksesta. Voit aloittaa virikkeisiin tutustumisen Hyönteishotellikampanajan omilta sivuilta >>

Kiva tekeminen ei rajoitu ainoastaan rakentamiseen, vaan hotellille pitää etsiä sopiva paikka ulkoa. Hotellia voi myös tarkkailla pitkin kesää.

Osallistu näin:

  1. Rakenna hyönteishotelli.
  2. Ota siitä kuva.
  3. Lähetä kuva 1.6. mennessä Vihreän Veräjän kehittäjä Minna Malinille, minna.malin@sininauha.fi Voit myös laittaa kuvasi suoraan  Vihreän Veräjän Facebook-sivuilla olevan julkaisun kommenttiketjuun.  Teemme kuvakoosteen kaikista kuvista.
  4. Liitä sosiaalisessa mediassa mukaan aihetunnisteet #hyönteishotellit2020, #pelastapörriäinen ja @hyonteishotellit2020 , jolloin koko Suomi pääsee seuraamaan uuden ”hotelliketjun” levittäytymistä kevään ja kesän mittaan.

Nikkaroinnin ja askartelun iloa!

t. Vihreän Veräjän väki

Kuva: Manfred Richter, Pixabay