Ohita valikko
Vanha mies katsoo kännykän ruutua.

Vinkkejä ikääntyneiden vertaisryhmätoimintaan poikkeusoloissa

Nyt kun monet vertaisryhmätoiminnot ovat tauolla, on tärkeää miettiä vaihtoehtoisia tapoja pitää yhteyttä - kokosimme vinkit Pilke-toiminnan kannattelevaan työhön.
JAA

Miten kannatella etänä ikääntyneitä, joilla on ollut tai on parhaillaan päihdeongelma? Kokosimme Pilke-porukoiden ohjaajilta ympäri Suomen vinkkejä toimimiseen poikkeusoloissa.

  • Puhelinsoitto kerran viikossa tai niin usein kuin mahdollista – mahdollisuus vaihtaa kuulumisia, ajatuksia vallitsevasta tilanteesta ja kysyä tuen tarpeesta poikkeusoloissa: esimerkiksi kaupassakäynti ja muu asiointiapu.
  • Soittovuoroja voi jakaa ohjaajaparin kanssa tai delegoida jollekin toiselle henkilölle, jos on itse siirrettynä väliaikaisesti toisiin tehtäviin.
  • Soittoja ei tarvitse tehdä kaikkia peräkkäin, vaan soittaa voi pitkin viikkoa – mahdollisuuksien mukaan sopia jokaisen pilkeläisen kanssa oma soittoaika, sillä pilkeläiset tunnetusti odottavat ohjaajan soittoa.
  • Pilkeläisiä voi kannustaa olemaan yhteydessä toisiinsa (mikäli on lupa yhteystietojen jakamiseen).
  • Tekstiviestillä voi lähettää Positiivarien Päivän pähkinän joka arkipäivä mietittäväksi ja myöhemmin samana päivänä oikean vastauksen.
  • Postitse voi lähettää esimerkiksi erilaisia itsenäisiä tehtäviä, jumppaohjeita, postikortteja tai kirjeitä.
  • Mikäli suunnittelee etä-Pilkkeen kokeilemista, vinkit helpoista etäkokouksista vertaisryhmätoimintaan löytyvät täältä.

Kaikissa yhteyksissä on tärkeää viestiä toivoa tulevaisuudesta ja kannustaa pilkeläisiä palaamaan toiminnan pariin, kun kokoontumisrajoituksista luovutaan.

Lue lisää Pilke-toiminnasta täältä >>

Terveisin Pilkettä elämään -projektin työntekijät

Katariina Hänninen ja Anna-Leena Nikula
etunimi.sukunimi@sininauha.fi
050 3100 669 / 044 9013 299