Miten kannatella etänä ikääntyneitä, joilla on ollut tai on parhaillaan päihdeongelma? Kokosimme Pilke-porukoiden ohjaajilta ympäri Suomen vinkkejä toimimiseen poikkeusoloissa.
- Puhelinsoitto kerran viikossa tai niin usein kuin mahdollista – mahdollisuus vaihtaa kuulumisia, ajatuksia vallitsevasta tilanteesta ja kysyä tuen tarpeesta poikkeusoloissa: esimerkiksi kaupassakäynti ja muu asiointiapu.
- Soittovuoroja voi jakaa ohjaajaparin kanssa tai delegoida jollekin toiselle henkilölle, jos on itse siirrettynä väliaikaisesti toisiin tehtäviin.
- Soittoja ei tarvitse tehdä kaikkia peräkkäin, vaan soittaa voi pitkin viikkoa – mahdollisuuksien mukaan sopia jokaisen pilkeläisen kanssa oma soittoaika, sillä pilkeläiset tunnetusti odottavat ohjaajan soittoa.
- Pilkeläisiä voi kannustaa olemaan yhteydessä toisiinsa (mikäli on lupa yhteystietojen jakamiseen).
- Tekstiviestillä voi lähettää Positiivarien Päivän pähkinän joka arkipäivä mietittäväksi ja myöhemmin samana päivänä oikean vastauksen.
- Postitse voi lähettää esimerkiksi erilaisia itsenäisiä tehtäviä, jumppaohjeita, postikortteja tai kirjeitä.
- Mikäli suunnittelee etä-Pilkkeen kokeilemista, vinkit helpoista etäkokouksista vertaisryhmätoimintaan löytyvät täältä.
Kaikissa yhteyksissä on tärkeää viestiä toivoa tulevaisuudesta ja kannustaa pilkeläisiä palaamaan toiminnan pariin, kun kokoontumisrajoituksista luovutaan.
Lue lisää Pilke-toiminnasta täältä >>
Terveisin Pilkettä elämään -projektin työntekijät
Katariina Hänninen ja Anna-Leena Nikula
etunimi.sukunimi@sininauha.fi
050 3100 669 / 044 9013 299