Ohita valikko

Anna meidän nähdä

Sininauhaliiton 80-vuotisjuhlajulkaisun artikkeleiden viesti on yhteinen: Anna meidän nähdä kokonainen ihminen.

Sininauhaliitto
2016
140 s.

Kun yhteiskunnan asenteet koventuvat ja huono-osaisuus kasaantuu, tarvitaan rohkeutta nähdä totuus ja toimia toivon edistämiseksi. Koska ihmiset jäävät liian usein yksin, syrjään ja unohduksiin, tarvitaan valmiutta nähdä kokonainen ihminen silmästä silmään.

Sininauhaliiton ja sen jäsenyhteisöjen työtä ohjaa kutsu auttaa kaikkein heikoimpaan asemaan ajautuneita ja puolustaa heidän ihmisarvoaan.

Vuonna 2016 Sininauhaliitto täyttää 80 vuotta. Se on kasvanut kristilliseen raittiusjulistukseen keskittyneistä veljespiireistä yhteiskunnalliseksi toimijaksi, jonka noin sadan jäsenyhteisön verkosto auttaa elämässään eri tavoin ahtaalle joutuneita.

Jäsenyhteisöissä tarjotaan yösija 2 500 ihmiselle joka yö, tehdään 10 000 tuntia vapaaehtoistyötä joka viikko ja kohdataan yli 9 000 ihmistä joka vuosi.

Anna meidän nähdä julkaistaan Sininauhaliiton juhlavuoden kunniaksi. Julkaisun puheenvuorot tarkastelevat laaja-alaisen auttamistyön eetosta, kristillisen arvopohjan merkitystä ja aatteellisista lähtökohdista tehtävän huono-osaisuuden vastaisen työn vaikuttavuutta.

Puheenvuoronsa esittävät tutkijat ja auttamistyön asiantuntijat Anne BabbPäivi KiveläKati-Pupita Mattila ja Markku Ruotsila. Yhteisen vastuun ja aidon kohtaamisen merkityksestä muistuttaa julkaisuun haastateltu arkkipiispa Kari Mäkinen.

Puheenvuorojen viesti on yhteinen: Anna meidän nähdä kokonainen ihminen.

Kirjan verkkojulkaisu

Tilaa kirja:

Anna meidän nähdä

  • Hinta: 0,00 €