Ohita valikko

HUOM! Muutoksia// Jäsenyhteisöpäivät on peruttu - Liiton kokous siirtyy pidettäväksi 3.6.20, Helsinki

Sininauhaliiton jäsenyhteisön työntekijä tai vapaaehtoinen, tule mukaan verkostoitumaan, saamaan ajankohtaista tietoa, tutustumaan Sininauhaliiton toimintaan ja nauttimaan keväisestä Helsingistä!
JAA

Vuoden 2020 jäsenyhteisöpäivät koostuvat verkostotapaamisista, seminaarista, liiton kokouksesta ja Kevään juhlasta. Verkostotapaamisissa syvennytään hengellisyyteen, hyvinvointiin, naiserityiseen päihdetyöhön, ruoka-apuun ja osallisuuteen, rikostaustaisten kanssa tehtävään työhön ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. 

Aika: 21.4.-23.4.2020
Paikka: Sininauhaliitto, Opastinsilta 7 A,  00520, Helsinki ja lähiympäristö + Skatan tila, Uutelantie 30, 00990 Helsinki,  ja Peliklinikka, Siltasaarenkatu 12 A, 00530 Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään 5.4.2020: TAPAHTUMA PERUTTU

OHJELMA

Ti 21.4.2020

klo 10–16 Avoimet ovet Sininauhaliiton toimistossa: Opastinsilta 7 A, 00520 Helsinki

klo 12–15 Verkostotapaamiset:

1. Hengellisyys (Opastinsilta 7  A), Jenni Tuulensuu ja Katariina Hänninen
Tule keskustelemaan, mitä hengellisyyden huomioiminen ammatillisesti vakuuttavalla tavalla tarkoittaa sosiaalityön kentällä 2020-luvulla. Tavoitteena on vaihtaa ajatuksia työn ja oman elämän kautta sekä jakaa hyviä  kokemuksia ja haasteita. Tavoitteena on verkostoitua ja luoda mahdollisuus uusien asioiden pohtimiseen ja kehittämiseen. Enintään 20 osallistujaa.

2. Hyvinvointi (Skatan tila, Uutelantie 30, 00990 Helsinki), Heidi Eriksson, Eveliina Haapa-aho ja Mirva Korpela. Huom! mahdollisuus kuljetukseen Pasila-Uutela-Pasila Hei jäsenyhteisöihminen! Mitä sinulle kuuluu? Millä vahvistat omia voimavarojasi ja edistät hyvinvointia tärkeässä työssäsi? Tervetuloa jakamaan kokemuksia ja kuulemaan Etra-liiton Elämänpyörä-konseptista ja Ruokajonosta osallisuuteen -hankkeen Osallisuuden murusista. Aloitamme yhteisellä eväshetkellä Skatan kodalla klo 12. Enintään 15 osallistujaa.

3. Naiserityinen päihdetyö (Opastinsilta 7 A), Tarja Hiltunen ja Virpi Kujala
Mitä tarkoittaa päihdehaittoja kokevien naisten kokonaisvaltainen toipuminen? Miten voimme auttaa? Naiset saattavat oirehtia päihteidenkäytössä, kun taustalla ovat menneisyyden vaikeat kokemukset. Naisen kokonaisvaltainen toipuminen ja elämänmuutos edellyttää elämäntavan, itseymmärryksen ja sosiaalisten suhteiden tutkailua. Toipuminen kestää kauan ja sen seuraukset näkyvät monessa muussakin asiassa kuin suhteessa päihteidenkäyttöön. Tarkoituksena on verkostoitua ja sopia miten yhteinen keskustelu voi jatkua. Enintään 25 osallistujaa.

4. Ruoka-apu ja osallisuus (Opastinsilta 7 A), Anne Hyyrynen ja Piia Niilola
Tule tutustumaan Osallistava yhteisö -hankkeen toteuttamaan ruoka-apu.fi -sivustoon ja kuulemaan Ruokajonosta osallisuuteen -hankkeen kehittämistä osallisuutta lisäävistä toimintamalleista. Tapaamisessa voit myös kertoa omista hyvistä käytännöistä toteuttaa ruoka-apua.

5. Rikostaustaisten kanssa tehtävä työ (Opastinsilta 7 A), Miikka-Pekka Rautiainen, Vilma Kinnunen ja Matti Mears Täytyykö rikostaustainen asiakas huomioida asumispalveluissa tai tukityössä erityisryhmänä ja mitä käytännön asioita työssä rikostaustaisten kanssa tulisi ottaa huomioon? Tule keskustelemaan, oppimaan ja työskentelemään yhdessä Pyöröovesta ulos -hankkeen kanssa. Enintään 15 osallistujaa.

6. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja kuntavaalit 2020 (Opastinsilta 7 A), Pekka Lund ja Marja Vuorinen Verkostotapaamisessa mietitään sininauhaliikkeen yhteisiä yhteiskunnallisia viestejä ja keinoja niiden edistämiseski. Erityisenä fokuksena on valmistautuminen kuntavaaleihin, jotka järjestetään huhtikuussa 2021. On tärkeää, että Sininauhaliiton jäsenyhteisöjen ja heidän tavoittamiensa kansalaisten asiat näkyvät kunnallisessa päätöksenteossa. Yhdessä olemme enemmän, joten tapaamisessa kirkastamme yhteisiä viestejämme ja etsimme tapoja, joilla nämä viestit tavoittavat päättäjät.

Ke 22.4.2020

klo 9–16 Avoimet ovet Sininauhaliiton toimistossa: Opastinsilta 7 A, 00520 Helsinki

klo 10–12.30 AJANKOHTAISSEMINAARI ja paneelikeskustelu: Eläketurvakeskus, Kirjurinkatu 3, 00520 Helsinki (samassa rakennuksessa Sininauhaliiton toimiston kanssa)

 

Silmälasipäinen mies, jolla on kauluspaita ja pikkutakki
KUVA Satu Mustonen

Pekka Lund, toiminnanjohtaja Sininauhaliitto, Tervetuloa!

 

Nainen, jonka pitkät hiukset ovat vasemmalla olkapäällä
KUVA Laura Kotila / valtioneuvoston kanslia

Maria Ohisalo, sisäministeri: Miten ehkäisemme suomalaisen yhteiskunnan jakautumista?

 

Silmälasipäinen mies, jolla on kauluspaita ja villatakki
KUVA Wilma Hurskainen

Heikki Hiilamo, tutkimusprofessori, THL: Järjestöjen rooli syrjäytymisen ehkäisemisessä Suomessa

 

Mies, jolla on hiukset miltei olkapäille, kaulassa papin sokeripala ja yllään pikkutakki ja farkut
KUVA Sirpa Päivinen

Kari Kanala, kirkkoherra: Kristinusko – armoa yhteiskuntaan

Polkkatukkainen, silmälasipäinen nainen

Paneelin puheenjohtajana toimittaja Tiina Merikanto

klo 14 Liiton kokous (valtakirjojen tarkastus klo 13.30–14)

Keskiviikoksi 22.3.2020 ilmoitettu Liiton kokous siirtyy pidettäväksi keskiviikkona 3.6.2020. Liittokokousedustajille ilmoitetaan paikka ja kellonaika mahdollisimman pian.

klo 16–20 Kevään juhla: Rauhanasema, Veturitori 3, 00520 Helsinki (kokouspaikan läheisyydessä)

  • Seurustelua ja napostelua, mukavaa yhdessäoloa yhteistyökumppaneiden kanssa
  • Musiikki: Jussi Kinnunen ja Sydänenergiaa
  • Gospel Ridersit mukana menossa

To 23.4.2020

klo 9–14 Avoimet ovet Sininauhaliiton toimistossa: Opastinsilta 7 A, 00520 Helsinki

klo 9.30–12.30 Verkostotapaamiset:

7. Luonnon voimauttavat vaikutukset (Skatan tila, Uutelantie 30, 00990 Helsinki), Minna Malin ja Tuomo Salovuori. Huom! Mahdollisuus kuljetukseen Pasila-Uutela-Pasila:  Vihreä Veräjä esittelee luontotoiminnan mahdollisuuksia järjestötyössä. Kuulemme kokemuksia luontotoiminnasta Lahden Sininauha ry:n Näkymätön mies -hankkeessa sekä tutustumme Sininauhaliiton Green Care -toimintaan Skatan tilalla. Tarjolla myös kotakahvit. Enintään 20 osallistujaa.

8. Peliklinikan avoimet ovet (Siltasaarenkatu 12 A 6. krs), Inka Silvennoinen ja Jenni Kämppi: Mitä pitäisi tietää rahapeliongelmasta?
Tutustuminen Peliklinikkaan. Tule tutustumaan Peliklinikan ja Sininauhaliiton pelihaittatyön toimintaan sekä pelihaittoihin ilmiönä ajankohtaisen tiedon valossa. Osallistujat saavat tietoa ja työvälineitä peliongelman tunnistamisesta, puheeksiotosta ja kohtaamisesta. Enintään 15 osallistujaa.

9. Työllisyystoiminta ja ajankohtaiset haasteet (Opastinsilta 7 A), Jaana Joutsiluoma ja Sirpa Pöllönen:  Tule esittelemään työllisyystoiminnan hyviä käytäntöjä ja keskustelemaan uusista ideoista työllisyystoiminnan toteuttamiseksi. Tavoitteena on verkostoitua ja suunnitella yhteistyötä Sininauhaliiton jäsenyhteisöjen kesken.

10. Hyviä käytäntöjä auttamisjärjestöissä (Opastinsilta 7 A), Anna-Liisa Karhula ja Päivi Heimonen: Miten kertoa omasta toiminnasta yhteistyökumppaneille, päättäjille ja poliitikoille videoiden ja animaatioiden avulla? Tule tutustumaan viiteen hyvään käytäntöön, jotka on tuotettu yhteistyössä jäsenyhteisöjen kanssa. Ehkä juuri sinun yhteisösi hyvä käytäntö vain odottaa, että se löydetään!

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Osallistujat huolehtivat itse ruokailusta ja yöpymisestä. Pasilassa on runsaasti hyviä lounasravintoloita, myös Eläketurvakeskuksen talossa.

Lisätietoja

järjestöpäällikkö
Asta Juntunen
asta.juntunen@sininauha.fi
puh. 050 382 7470