Ohita valikko
mies puiston penkillä

Kuivin jaloin -ryhmä läheisille

Kuormittaako sinulle tärkeän ihmisen päihteiden käyttö elämääsi? Haluatko löytää uusia voimavaroja ja perehtyä tutkitusti hyväksi havaittuihin stressinhallintamenetelmiin? Kaipaatko vertaiskeskusteluita ja tahdotko tarkastella elämääsi kirjoittamalla ja muita menetelmiä hyödyntäen?
JAA

Aika: Ryhmä kokoontuu 18.5-23.11.2022, keskiviikkoisin 17.30-19.30, yhteensä 18 kertaa.
Paikka: Verkkoalusta, linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään saman päivän aamuna.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on täyttynyt.

Ryhmä on maksuton. Ryhmän ohjaavat läheistyön kehittäjät Irene Komu ja Emma Häkkinen.

Vertaistukiryhmämme on tarkoitettu päihteitä haitallisesti käyttävien aikuisten lasten vanhemmille. Tarkoituksemme on tavoittaa niitä vanhempia, joiden arkea ja elämää aikuisen lapsen haitallinen päihteiden käyttö on koskettanut lähes kymmenen vuotta tai enemmän.

Ryhmässä tehdään erilaisia harjoituksia ja kirjoitustehtäviä sekä pohdiskellaan omaa elämää ja itselle merkityksellisiä asioita. Omien oikeuksien ja rajojen tarkasteleminen on keskeinen osa työskentelyä.

Ryhmä mahdollistaa osallistumisen Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelmaan. Tutkimuksen kautta saadaan kallisarvoista tietoa siitä, millaisesta tuesta läheiset hyötyvät. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista, eikä kieltäytyminen estä ryhmään osallistumista. Lisää tietoa tutkimuksesta ja siihen osallistumisesta tämän ilmoituksen lopussa.

Ryhmän jäsenet sitoutuvat kevät- ja syyskauden mittaiseen työskentelyyn, joka tähtää oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja uusien näkökulmien opettelemiseen ammatillisesti ohjatussa vertaisryhmässä.

Ryhmä kokoontuu 18.5–23.11.2022, keskiviikkoisin klo 17.30–19.30, yhteensä 18 kertaa:

  • Joka keskiviikko 18.5 – 29.6.2022 sekä 3.8–31.8.2022 (yhteensä 12 kertaa).
  • Joka toinen keskiviikko 14.9 – 23.11.2022 (yhteensä 6 kertaa).

Ryhmän lisäksi tietoa läheiskysymyksistä saat uusilta verkkosivuiltamme: www.kuivinjaloin.fi 

Ryhmästä ja sen sisällöstä voit kysyä:
Emma Häkkinen, emma.hakkinen@sininauha.fi
puh. 044 491 5499

Vaikka ympärilläsi olisi kosteaa, sinulla on oikeus selvitä kuivin jaloin – suunnata kohti turvallista ja merkityksellistä elämää.

 

Lisätietoja tutkimuksesta:

Kuivin jaloin -ryhmän kautta voit halutessasi osallistua tutkimukseen, jossa kartoitetaan järjestöjen ryhmätoimintoihin osallistuvien omaisten elämäntilanteita, hyvinvointia ja toimintakykyä. Tietoa hyödynnetään järjestöjen toimintojen kehittämisessä ja toiminnan hyvinvointivaikutusten tutkimisessa. Tutkimus toteutetaan osana A-klinikkasäätiön koordinoimaa Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelmaa (MIPA 2.0).

Tutkimukseen osallistut täyttämällä kyselylomakkeen ryhmätoiminnan alussa, lopussa ja 3 kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen. Vastausten kautta saadaan tärkeää tietoa tilanteessasi tapahtuneista muutoksista toimintoihin osallistumisen aikana. Emme kysy henkilötietojasi, vaan voit osallistua merkitsemällä lomakkeen alussa nimikirjaimesi.

Kyselyllä kerätty tieto käsitellään luottamuksellisesti ja nimettömästi. Tutkimustulokset raportoidaan ryhmätasolla niin, ettei yksittäisiä osallistujia voi tunnistaa. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eikä tutkimuksesta kieltäytyminen tai sen keskeyttäminen estä ryhmään osallistumista.

Annamme mielellämme lisätietoja tutkimuksesta:

Tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen/A-klinikkasäätiö jouni.tourunen@a-klinikka.fi, (040) 1368 058

Tutkija Sari Jurvansuu/A-klinikkasäätiö sari.jurvansuu@a-klinikka.fi, (046) 9210804

Lue lisää tutkimusohjelmasta: https://tietopuu.a-klinikkasaatio.fi/mipa

 

Kuva: mykyta-martynenko, Unsplash