Ohita valikko
Käsi koskettaa puunrungon kaarnaa. Vihreä tausta.

Luonto kumppanina – luontolähtöiset työtavat seurakunta- ja järjestötyössä

Luonto kumppanina - luontolähtöiset työtavat -webinaarisarja diakonista työtä järjestöissä ja seurakunnissa tekeville.
JAA

Miten luontoympäristöjä voi hyödyntää omassa työssä? Mitä tarkoitetaan luontolähtöisillä työtavoilla? Miten ne soveltuvat seurakunta- ja järjestötyöhön? Koulutuksessa tutustut luontolähtöisiin työtapoihin ja niiden soveltamismahdollisuuksiin erilaisten asiakasryhmien kanssa.

Milloin: 16.1.2024, 13.2.2024, 12.3.2024, 9.4.2024, 10.9.2024, 8.10.2024 ja 12.11.2024 .

Missä: etäkoulutus, Teams

Kenelle: kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta erityisesti se on suunniteltu diakonista ja kasvatustyötä seurakunnissa ja järjestöissä tekeville.

Luonto kumppanina – luontolähtöiset työtavat -webinaarisarja toteutuu vuoden 2024 aikana ja siihen kuuluuu 7 webinaaria.Koulutus koostuu webinaarisarjasta ja työpajoista, joista saat vertaistukea ja rohkaisua oman työsi kehittämiseen ja kokeiluihin. Osallistumismahdollisuuksia on kaksi: webinaarisarja ja/ tai webinaarisarja & työpajat.

Koulutuskertojen aiheet

16.1. Aloitus ja johdanto: Luontolähtöisen toiminnan historia ja tutkimusperusta,  Tuomo Salovuori Sininauhaliitto. Mitä luontolähtöisyys on käytännössä seurakunnissa ja järjestöissä jo nyt. Työpajaryhmien kokoaminen ja käynnistäminen.

13.2. Miten kumppanuus luomakunnan kanssa vaikuttaa teologiaan ja hengellisyyteen? Pauliina Kainulainen 

12.3. Miten luonto toimii kumppanina henkilökohtaisessa sielunhoidossa, hengellisessä ohjauksessa ja työnohjauksessa? Asiantuntija Jussi Holopainen 

9.4. Miten luonto toimii kumppanina erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja perheille? Eläinavusteiset menetelmät ja vauvojen metsäkylpy. Asiantuntija vahvistetaan myöhemmin.

10.9. Miten luonto toimii kumppanina identiteetin uudelleen rakentamisessa ja mahdollistaa uusia vapaaehtoisuuden muotoja? Kuntouttava kalastus- ja erätoiminta. Asiantuntija vahvistetaan myöhemmin.

8.10. Miten luonto toimii kumppanina luopumisen, kuoleman ja surun käsittelyssä? Asiantuntija vahvistetaan myöhemmin.

12.11. Luonto kumppanina neljänä vuodenaikana, luontolähtöisen toiminnan vuosikello ja verkostot. Asiantuntija Tuomo Salovuori, Sininauhaliitto.

Ohjelma voi tarkentua, muutokset mahdollisia.

Tarkemmat tiedot, hinta  ja ilmoittautuminen alta löytyvistä linkeistä:

webinaarit (step.fi)

webinaarit + työpajat (step.fi)

Toteuttaja:
STEP-opintokeskus yhteistyössä Sininauhaliiton hengellisen työalan kanssa.