Ohita valikko
Tyttö katsoo kameraan. Hänellä on hupparin huppu päässään.

Palasista eteenpäin -hankkeen kehittäjäryhmä 3.11. - 2.2., Helsinki, ILMOITTAUTUMINEN 2.10. mennessä

Ammattilaisten ryhmässä kehitetään mallia läheisille, kun nuoren huumeiden käyttö aiheuttaa kriisin. Ryhmän jäsenet koulutetaan mallin käyttöön.
JAA

Kehitämme uutta tukimuotoa läheisille tilanteessa, jossa nuoren huumeiden käyttö aiheuttaa kriisin. Etsimme nyt  lyhytkestoista tukea antavan mallin kehittäjäryhmään ammattilaisia, jotka työssään kohtaavat huumeita kokeilleiden tai käyttävien nuorten läheisiä.  

Aika: tiistaisin 3.11., 24.11., 15.12., 12.1., 2.2. klo 12.00-16.00, lisäksi maaliskuussa 2021 järjestetään yhteinen tapaaminen sovittuna ajankohtana
Paikka: Palasista eteenpäin -hankkeen tilat Herttoniemessä, Hiihtäjäntie 7, 00810 Helsinki, tarvittaessa verkossa
Ilmoittautuminen: Sanna Tanskanen, projektipäällikkö, 044 769 9124sanna.tanskanen@sininauha.fi 2.10. mennessä

Malli on käytössä Sininauhaliiton ja Irti Huumeista ry:n Palasista eteenpäin -hankkeessa. Malli koostuu kuudesta teemasta, jotka ovat 1) kartoitus ja kuuntelu, 2) kriisi ja tunteet, 3) tiedon tarjoaminen, 4) selviytymiskeinot, 5) sosiaalinen tuki ja voimavarat sekä 6) jatkotuki.

Jokaista teemaa käsitellään omalla tapaamisellaan. Työskentelyyn voi osallistua yksi tai useampi läheinen ja myös nuori voi olla mukana tapaamisissa.

Koulutamme kehittäjäryhmän jäsenet mallin käyttöön.

Ryhmä myös osallistuu mallin kehittämistyöhön sekä pohtii, kuinka mallia voitaisiin soveltaa eri ympäristöissä. On hyvä, jos koulutuksen rinnalla mallia pystyy kokeilemaan omassa asiakastyössään käytännössä.

Koulutus koostuu viidestä iltapäivän tapaamisesta sekä yhdestä seurantakokoontumisesta. Tilanteen vaatiessa koulutukset voidaan siirtää verkkoon. 

Tutustu lisää malliin ja Palasista eteenpäin -hankkeeseen nettisivuilla >> 

”Kokonaisuus oli hyvin rakennettu. Pidän tärkeänä, että ihminen vieraan kriisin keskellä saadaan oivaltamaan asioita niin omassa itsessä kuin ympärillä tapahtuvissa asioissa” (Palasista eteenpäin -hankkeen asiakkaan palaute) 

Palasista eteenpäin -hankkeen työntekijät seisovat portaikossa, vieressä kyltti, jossa lukee hankkeen nimi. Aurinko paistaa takaapäpin heidän hiuksiinsa.

Lisätiedustelut:
Sanna Tanskanen, projektipäällikkö, 044 769 9124sanna.tanskanen@sininauha.fi 
Outi Partti , projektityöntekijä, 050 528 7979outi.partti@irtihuumeista.fi