Ohita valikko

Pelaamisen puheenaiheet: tutkimuksesta käytäntöön, Helsinki

Miten rahapelaamisen tutkimus ja käytäntö hyötyvät toisistaan?
JAA
Seminaarissa käsitellään tutkimuksen ja käytännön yhteyttä yhden aiheen, rahapelaamisen kautta. Tilaisuudessa esitellään ajankohtaista tutkimusta rahapeliongelmasta sekä keskustellaan tutkimuksen hyödyntämisestä palveluiden ja käytäntöjen kehittämisessä ja asiakas- ja kehittämistyön tiedollisista tarpeista. Tavoitteena on lisätä vuoropuhelua ja etsiä konkreettisia yhteistyön muotoja.

AIKA: torstaina 14.12.2017 klo 13-16
PAIKKA: Peliklinikka, Siltasaarenkatu 12 A, 6. krs (käynti kauppakujalta), 00530 Helsinki
ILMOITTAUTUMINEN:  viimeistään 9.12.2017 tämän linkin kautta

Peliklinikka on rahapeliongelmiin erikoistunut palvelukokonaisuus, joka tarjoaa apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin. Peliklinikka palvelee pelaajia, heidän läheisiään ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia.

MITÄ? Tutkimusperustaisuus ja tutkimustuloksiin pohjautuvat parhaat käytännöt ovat tavoitteena sosiaalialan palveluja kehitettäessä. Tutkimuksen ja käytännön kohtaaminen parhaalla mahdollisella tavalla vaatii kuitenkin yhteisiä käytäntöjä ja vuoropuhelua, joiden synnyttäminen ei aina ole kivutonta.

Tässä iltapäiväseminaarissa käsitellään tutkimuksen ja käytännön yhteyttä yhden aiheen, rahapelaamisen kautta. Tilaisuudessa esitellään ajankohtaista tutkimusta rahapeliongelmasta sekä keskustellaan tutkimuksen hyödyntämisestä palveluiden ja käytäntöjen kehittämisessä ja asiakas- ja kehittämistyön tiedollisista tarpeista. Tavoitteena on lisätä vuoropuhelua ja etsiä konkreettisia yhteistyön muotoja.

KENELLE? Sosiaali- ja terveysalan työntekijät, tutkijat, päättäjät, opiskelijat, johtajat ja kaikki tutkimuksen ja kehittämisen yhteydestä sekä rahapelaamisen ilmiöistä kiinnostuneet.

OHJELMA

Klo 13.00 Avaus                                                                                                       
Projektipäällikkö Corinne Björkenheim/Peliklinikka sekä koordinaattori Jenni Kämppi,Tiltti/Peliklinikka

Kansanedustajan näkökulma: poliittinen tahtotila rahapeliongelmien ehkäisyyn ja vähentämiseen?
Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto

Rahapelikysely 2016 – Rahapelaaminen, rahapelihaitat ja rahapelien markkinointiin liittyvät mielipiteet Peliklinikan asiakkailla
THL toteutti keväällä 2017 Rahapelikysely-tutkimuksen yhteistyössä Tilastokeskuksen kanssa sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta. Kyselyssä kerättiin vertailuaineisto Peliklinikan asiakkailta tammi- huhtikuun 2017 aikana. Erikoistutkija Anne Salonen/THL, joka  toimi tutkimuksen vastuullisena johtajana, esittelee Peliklinikan tutkimustulokset.
Erikoistutkija Anne Salonen, THL

Rahapelaajien monet profiilit – havaintoja Peliklinikan aineistoista, haasteita palvelujen kehittämiselle
Tutkija Maria Heiskanen, Peliklinikka

Kommenttipuheenvuoro
Erityisasiantuntija Mari Pajula, Sosiaali- ja terveysministeriö

Kahvitauko

Käytäntö kommentoi – paneelikeskustelu
Miten tutkimusta hyödynnetään? Millaisesta tutkimuksesta on eniten apua? Mitä tutkimusta tarvitaan lisää? Miten esiteltyjä tutkimuksia on mahdollista käyttää kehittämisen ja asiakastyön apuna? Mitä haasteita tutkimuksen ja käytännön välisellä vuoropuhelulla on?

Panelistit: projektipäällikkö Helena Heinonen, Sosiaalialan osaamiskeskus Verso/Neljän tuulen hanke, koordinaattori Jenni Kämppi Tiltti/Peliklinikka, asiakastyöntekijä/kokemusasiantuntija Hanna Karmakka-Asare, Tiltti/Peliklinikka sekä erikoissuunnittelija Minna Kesänen, THL/päihteet ja riippuvuudet yksikkö. Muut mahdolliset panelistit vahvistuvat myöhemmin.

Klo 16 lähtien
Vapaamuotoista seurustelua ravintola Juttutuvassa, Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki

Lämpimästi tervetuloa!