Ohita valikko
Kengät sammaleisella kivellä metsässä.

Tapahtumasarja läheisille: Päihteisiin liittyvä läheisväkivalta, verkkoluento

Luennolla väkivaltaa lähestytään eri näkökulmista, myös päihteisiin liittyvän väkivallan osalta. Tapahtuma on maksuton.
JAA

Päihteisiin liittyvää läheisväkivaltaa ei aina tunnisteta. Läheiset kuvaavat kertomuksissaan usein kuitenkin kokemuksia manipuloinnista, taloudellisesta kiristämisestä tai väkivallan uhasta. 

Aika: 14.10. klo 18-20
Paikka: Zoom-alusta, linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään saman päivän aamuna.
Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta 13.10. mennessä.
Tapahtuma on maksuton.

Luento on tarkoitettu päihderiippuvaisten läheisille. Järjestämme ammattilaisille oman luentokokonaisuuden marraskuussa/ joulukuussa 2021.

Päihderiippuvuus voi tuoda läheissuhteeseen väkivaltaa ja joskus väkivallan tunnistaminen voi olla vaikeaa. Päihderiippuvuus tekee usein päihteitä käyttävästä ihmisestä arvaamattoman, sotkee normaalia arjen kulkua ja voi johtaa väkivaltaan läheissuhteessa. Väkivalta voi ilmetä monella eri tavalla, kuten hienovaraisena vallankäyttönä tai selkeästi havaittavana fyysisenä väkivaltana. Väkivalta vahingoittaa niin väkivallantekijää kuin sen kohteena olevaa ihmistä.

Tällä luennolla väkivaltaa lähestytään eri näkökulmista, myös päihteisiin liittyvän väkivallan osalta. Mukana keskustelemassa asiantuntijoita Ensi- ja turvakotien liitosta sekä Sininauhaliitosta.

Luennolla puhuvat asiantuntija, VTL, sosiaalityöntekijä Riina Karjalainen ja asiantuntija, KM Tuulia Kovanen Ensi- ja turvakotien liiton Perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyöstä sekä ja läheistyön kehittäjä Ilona Mäki Sininauhaliitosta.

Muut tapahtumasarjan luennot ja työpajat

Kuva: Leah Kelley, Pexels