Ohita valikko

Valtakunnallinen sateenkaarierityinen eroryhmä

Kaipaatko vertaistukea, uusia ajatuksia ja ystäviä eromietteiden keskelle? Tervetuloa sateenkaarierityiseen eroseminaariin!
JAA

Perhesuhdekeskus ja Sininauhaliitto järjestävät valtakunnallisen sateenkaarieroseminaarin (=eroryhmän) 25.8.-7.10., joka koostuu kahdesta viikonloppuleiristä Jyväskylässä ja niiden välissä pidettävästä viikoittaisesta verkkoryhmästä.

Aika ja paikka: Vesalan leirikeskus, Jyväskylä 25.-26.8. ja 6.-7.10. sekä suljettu verkkoryhmä 29.8.-26.9.
Ilmoittautuminen: tämän lomakkeen kautta

Työskentely pohjautuu suomalaiseen eroseminaariin, joka on vakiintunut eroauttamisen malli. Menetelmä ja vertaistuki auttavat selviämään erokriisistä, vahvistavat itsetuntemusta ja antavat työkaluja elämässä eteenpäin.

Suurimmalta osin verkkokurssin muodossa toteutettavassa eroseminaarissa korostuu asioiden itsenäinen työstäminen. Verkkotapaamiset toimivat työstämisen välineenä ja tukena. Koko eroseminaarin ajan ohjaajina toimivat Sininauhaliiton Irene Komu ja Perhesuhdekeskuksen Terhi Väisänen.

Kurssi on tarkoitettu sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluville ihmisille), joilla merkityksellinen rakkaussuhde on päättynyt tai päättymässä. Tämä kurssi on suunnattu pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville henkilöille, koska Helsingissä on alkamassa viime syksyn tapaan iltakurssi, joka kokoontuu torstai-iltaisin 20.9.-29.11.

Aikataulu ja kurssin rakenne:

  • Kurssi alkaa lähitapaamisella Jyväskylässä Vesalan leirikeskuksessa 25.-26.8. (os. Vesalantie 136, 41940 Vesanka). Ensimmäisen viikonlopun aikana tutustutaan, opetellaan verkkoalustan käyttäminen ja aloitetaan eroseminaarityöskentely. Lauantaina aloitetaan lounaalla klo 11.30 ja sunnuntaina päätetään päiväkahviin klo 15. Viikonloppuleirit ovat päihteettömiä.
  • Lähitapaamisen jälkeen ryhmä kokoontuu suljetussa verkkoryhmässä viiden viikon ajan 29.8.-26.9. keskiviikkoisin klo 18- 19.30. Verkkotapaamiset koostuvat ohjaajan alustuksesta, osallistujan omista pohdintatehtävistä ja chat-keskustelusta muiden ryhmäläisten kanssa. Lisäksi tehdään pieniä ohjaajien antamia tehtäviä verkkotapaamisten välillä.
  • Kurssi päättyy lähitapaamiseen Jyväskylässä Vesalan leirikeskuksessa 6.-7.10. (vastaava aikataulu kuin edellisessä lähitapaamisessa). Toisen lähitapaamisen jälkeen on vielä mahdollisuus yhteen verkkotapaamiseen. Tästä kerrotaan lisää ensimmäisessä lähitapaamisessa.

Tarvittavat välineet:

  • Työkirjana käytetään Marianna Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa, jonka saa lainata Perhesuhdekeskukselta seminaarin ajaksi. Kirjan voi myös ostaa itselleen ennen kurssin alkamista esimerkiksi täältä.
  • Osallistujalla on oltava käytössään oma tietokone ja verkkoyhteys verkkotapaamisten ajaksi. On hyvä, jos tietokone on mahdollista ottaa mukaan myös ensimmäiseen lähitapaamiseen.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu:

  • Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautua voi myös jonoon, mikäli kurssi on jo täyttynyt. Kurssi toteutetaan, jos osallistujia on vähintään kuusi.
  • Kyseessä on pilottikurssi eli ensimmäistä kertaa tässä muodossa järjestettävä valtakunnallinen, sateenkaarierityinen eroseminaari. Kehittämistyön vuoksi osallistumista tuetaan. Osallistujilta veloitetaan vain varausmaksu 50e/henkilö/koko kurssi. Maksu sisältää majoitukset (2hh) ja ruokailut lähitapaamisilla, eroseminaariin osallistumisen ja verkkoalustan käytön. Osallistumista tukee STEA ja Kansan sivistystyön liitto.
  • Lasku varausmaksusta toimitetaan sähköpostitse joko kesäkuun lopussa tai elokuun puolivälissä. Vasta varausmaksun maksaminen vahvistaa ilmoittautumisen. Maksamatta jättäminen ei ole ilmoittautumisen peruminen. Ilmoita mahdollisesta osallistumisen peruuntumisesta mahdollisimman pian Irene Komulle (yhteystiedot alla), jotta jonosta seuraava pääsee mukaan. Maksu tulee olla maksettuna ennen kurssin alkamista. Varausmaksua ei palauteta, jos osallistuminen peruuntuu.
  • Ilmoittautuminen tapahtuu tämän lomakkeen kautta.

Lisätietoja: irene.komu@sininauha.fi, 050-5748809 (21.6. asti ja jälleen 25.7. alkaen, ei tavoitettavissa 22.6.-24.7.)

Tervetuloa mukaan!