Ohita valikko

"En tiedä, missä olisin ilman Sininauhaa"

Kotikoodi-työntekijä Laura Kristoffersson ja Arto Haaja vaihtoivat kuulumisia. Kynnys ottaa yhteyttä pysyy matalana varsinaisen Kotikoodi-yhteistyön päättymisen jälkeenkin.
JAA

”Mä en voi muuta kuin kiittää, koska noi ihmiset nosti mut sieltä jostain, mistä mä en edes tiennyt missä mä olin. Mä oon Arto Haaja, eläkeläinen ja täytän tänä vuonna 57 vuotta.

Koko ikäni oon touhunnut käytännössä musiikin kanssa eli muusikko. Nyt on puolitoista vuotta aikaa, niin tosiaan tuli oikeaan jalkaan todella paha tulehdus tapaturman kautta ja menetin jalkaterän ja varpaat.

Joulun alla tulin sairaalasta kotiin ja sitten siinä oli tilanne, että asunto lähtee alta joulukuun viimeinen päivä. Olin muuttanut Haminaan, että olen mutsin kanssa ja autan sitä, koska hän oli tosi huonossa kunnossa.

Sitten äiti joutui sairaalaan, eikä sieltä enää koskaan tullut pois ja asunto oli äidin ja sitä kautta sitten tuli lähtö. Siinä kohtaa tuli paniikki, mies oli todella huonossa kunnossa. Sitten soitin Haminan sosiaalitoimeen ja sieltä tuli ihmiset ja Laura tuli siinä Sininauhan edustajana mukaan ja siltä istumaltahan se asia sitten lähti menemään eteenpäin.

Se oli kyllä niin huimaa, että nyt on väliaikaisesti ainakin katto pään päällä ja päästään hoitamaan asioita eteenpäin. Voiko hoitaa asioita jos ei ole kattoa pään päällä tai kotia? Ei voi. Ei siitä tule mitään.

Laura tuli tänne ja käytiin hoitamassa asioita ja haettiin papereita ja niin edelleen ja saatiin kaikki sellaiset käytännön asiat pyörimään. Silloin kun hätä on suurin, niin joku on joka auttaa ja on vielä niin sanotusti läsnä siinä tekemisessään, eikä vaan pistetä virkamiehen luukulta luukulta luukulle.

Ilman Lauraa ja Sininauhaa, niin mä en olisi tässä tänä päivänä. Asiat on nyt taas niin kuin ne on olleet ennenkin eli kunnossa, niin voi olla levollisin mielin joka päivä herätä tai käydä nukkumaan, niin se on jo paljon.”

Lue myös: Apua asumisen ongelmiin – Kaakkois-Suomen Sininauhan Kotikoodi.

Kaakkois-Suomen Sininauha

Kirjoittaja: Päivi Heimonen
Valokuva ja video: Jukka Erätuli / Nousussa Oy