Ohita valikko
Etusivulle

Palasista eteenpäin

Ensiapua perheille nuoren huumeiden käytön synnyttämässä kriisissä.

Päihteiden käyttöön liittyy usein syyllisyyttä ja häpeää. Nuoren huumeiden käytön synnyttämässä kriisissä monet läheiset painivat samojen haasteiden kanssa ja avun pyytäminen voi olla vaikeaa. Tilanne voi synnyttää äärimmäisen stressaavan tunnesekamelskan ja ahdinkoa.

Palasista eteenpäin – Ensiapua perheille nuoren huumeiden käytön synnyttämässä kriisissä -hanke kehittää läheiskeskeistä työskentelymallia tukemaan läheisiä kun nuori on alkanut käyttää huumeita.

Hankkeen työskentelyssä perhe käsitetään laajana kokonaisuutena, joka pitää sisällään nuoren elämässä mukana kulkevat läheiset.  Työskentelyssä hyödynnetään myös vertaisuuden kokemuksia.

Tarjoamamme tuki on lyhytkestoista (3-4 kk) ja sitä räätälöidään kunkin perheen tarpeen mukaan. Tilanteen itsenäistä tarkastelua varten hanke tarjoaa itseapuoppaan. Lyhyen kriisi-intervention jälkeen perheille pyritään löytämään kullekin sopiva jatkotuki.

Palasista eteenpäin -hanke kehittää ja levittää tätä mallia myös ammattilaisten työvälineeksi helpottamaan kriisissä olevien perheiden kohtaamista.

Sininauhaliiton ja Irti Huumeista ry:n yhteistyössä toteuttama STEA-rahoitteinen hanke toimii 2019-2022.

Palasista eteenpäin -hankkeen nettisivut >>

Ota yhteyttä

Sanna Tanskanen

projektipäällikkö, Palasista eteenpäin -hanke

Puh. 044 769 9124

Outi Partti

projektityöntekijä, Palasista eteenpäin -hanke

Puh. 050 528 7979