Ohita valikko
Kokemusasiantuntija Riikka Nieminen

Vertaistarinat

”Tahdon olla raitis mummu” – Kun Maria viimeisen kerran käytti päihteitä, hän huomasi, ettei se ollutkaan enää kovin kivaa

Maria häpesi aiemmin näkövammaansa niin, että piilotti sen päihteiden käyttönsä taakse, mutta kertoo nykyään avoimesti kokemuksistaan. Lue Marian tarina.


Heidi Järvinen

”Ihmisellä pitää olla aito halu lopettaa” – Lopullisesti tupakan tumpannut Heidi Järvinen tukee nyt muita kohti savuttomuutta

Talousongelmat ja vahva halu lopettaa saivat nelikymppisen Heidi Järvisen tumppaamaan tupakan lopullisesti. Nyt hän haluaa auttaa muitakin lopettamaan tupakoinnin, ja puhuu etenkin mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten savuttomuuden puolesta. Lue Heidin tarina.


Kuvassa on pitkähiuksinen, pyörätuolissa istuva Johanna Nurmi.

”Arkeni ei ole helppo, mutta minulla on palava elämänhalu”

Johanna Nurmi kertoi meille oman toipumistarinansa. Nurmi hoitaa päihdesairauttaan käymällä säännöllisesti vertaistukiryhmissä. Hän on opiskellut Invalidiliiton kautta kokemustoimijaksi ja tekee ensimmäistä kertaa keikkaluontoista työtä 18 vuoteen. Lue Johanna Nurmen tarina.


Kuvassa on silmälasipäinen Riikka Niemi, jolla on toiselta puolen päätä hiukset aivan lyhyet ja toiselta puolen pidemmät.

Kuka tietäisi paremmin miltä kipu tuntuu kuin kivun kokija itse

Kokemusasiantuntija Riikka Nieminen on taistellut tiensä täysin toivottomalta tuntuneesta tilanteesta kouluttavaksi kokemusasiantuntijaksi. Lue Riikka Niemisen tarina.


Kuvassa on tamdem-polkupyörä hiekkatiellä nurmikon ja pensasaidan vieressä.

”Sairastin tautia nimeltä alkoholismi”

Jos Timo ei olisi kaksitoista vuotta sitten tehnyt päätöstä juomisen lopettamisesta, hän tuskin pakkailisi tänään reppureissua. Lue Timon tarina.


Pihlaja marjoja täynnä, vastavalossa.

Sairaan kaunis minä

Susannan on ollut vaikea hyväksyä ajatus, ettei kukaan ole täydellinen. Tie sairaalan psykiatriselta osastolta nykyhetkeen on ollut vaativa. Lue Susannan tarina.